ЗАХВАЛНОСТ ОПШТИНИ ВИШЕГРАД

Соколова спортска-фудбалска секција „Бамби-Соко“ добила просторије у центру Вишеграда

Општина Вишеград протекле године додијелила је просторије за петнасестак друштава, међу којима је и Соколова спортска-фудбалска секција „БамбиСоко“ из Вишеграда.
Начелник општине Младен Ђуревић истиче да најмлађи заслужују велику пажњу и да општина настоји да их помаже у складу са могућностима.

„Сигуран сам да ће им ове просторије много значити, а ми ћемо наставити да помажемо нашу омладину и нашу дјецу“, поручио је Ђуревић, изразивши задовољство бројним пехарима и спортским резултатима ове секције.

Поред општине „Бамби Соко“ помаже и Зависно предузеће „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда.

„Бамби Соко“ је секција чије активности пратимо и помажемо на разне начине. То ћемо чинити и у будуће, потврдио је Недељко Перишић, директор „Хидроелектране на Дрини“.

Предсједник Фудбалске секције „Бамби Соко“,Александар Говедарица рекао је да ова секција постоји већ деценију, а да је у породици Српског соколског друштва „Соко“ шесту годину.

„Послије дуго година добили смо канцеларије, гдје можемо да се дружимо, да примамо госте, изложимо пехаре и признања. Нама је на првом мјесту духовни развој дјеце, затим развој и дружење кроз заједништво младих генерација, а на трећем мјесту је фудбал“, напоменуо је Говедарица.

Он је истакао да секција има 87 дјечака и шест тренера, који се такмиче у регионалним лигама у БиХ, Србији и Црној Гори, а први су посјетили Косово и Метохију од младих спортских клубова, подсјетивши да већ неколико година остварују одличну сарадњу са младим фудбалерима “Трепче“ из Косовске Митровице.

Члан Фудбалске секције „Бамби соко“ Дејан Сарић рекао је да фудбал тренира пет година и да је много тога научио.

Предсједник Сокола Славко Хелета изразио је задовољство и захвалност општини и Хидроелектрани које континуирано помажу активности ове најбројније и најмлађе Соколове секције, као и његових осталих секција.

Након што су их преуредили чин освећења просторија „Бамби Сокола“ обавио је протојереј ставрофор Александар Топаловић.

Информативна секција Сокола