МАРКО ШУШЊАР – ВЕЛИКА НАДА ВИШЕГРАДСКОГ ФУДБАЛА

Све бројнији таленти „Бамби Сокола“

 

Чланови Школефудбала „БамбиСоко“ из Вишеграда годинама уназад остварују одличне резултате, а један од најталентованијих играча је Марко Шушња

Перспективни спортиста општине Вишеградза 2016. Годину је само једно од признања за младог Шушњара. Почео је тренирати са пет година и полако израста у сјајног фудбалера.

Фудбал сам одлучио да тренирам са пет година, јер су сва ђеца из моје улице играла фудбал на школском дворишту, па тако и ја –  казао је Марко.

„Бамби Соко“ има велики број полазника и њихови играчи су ишли на пробе и у кампове „Партизана“, „Црвене звезде“. Марко је у октобру прошле године играо и за У 15 репрезентацију Републике Српске против вршњака из Црне Горе, а у марту је био на кампу Фудбалског савеза Босне и Херцеговине.

Атмосфера је увијек одлична како на тренингу тако и на утакмицама. Подржавамо једни друге и када нам иде добро и када нам иде лоше – рекао је он и дода је – Велика ми је била част када сам добио позив за репрезентацију Републике Српске, јер ми је била жеља од малена.

Школа фудбала из Вишеграда има и сјајну сарадњу са ФК „Трепча“ из Косовске Митровице, а ђеца су се пар пута сретала у Београду.

Ђечаци из Косовске Митровице су стварно одлични. Два пут сам био код њих и осјећао сам се као код куће. Лијепо смо се дружили и надамсе да ћемо наставити дружење у наредним годинама – рекао је Марко.

Он истиче да му је велика жеља да заигра за „Црвену звезду“, а омиљени фудбалер му је Лионел Меси .

Дејан Ј.-sportdc.net