.

Расписан традиционални конкурс за кратку причу  часописа «Соко» на тему

КРСНА СЛАВА У МОМ ЗАВИЧАЈУ

Редакција часописа за духовну и културну просвјету «СОКО», Српског соколског друштва «Соко» из Добруна код Вишеграда, уз подршку Издавачке куће „Дабар“ Митрополије дабробосанске, расписује КОНКУРС За кратку причу на тему «КРСНА СЛАВА У МОМ ЗАВИЧАЈУ».

На конкурс се примају необјављене кратке приче, чији су  аутори из свих српских крајева.Кратке приче се достављају у три примјерка потписане шифром, с тим да  посебна коверта садржи рјешење шифре и податке о аутору.

Један аутор може послати највише ДВИЈЕ кратке приче на задату тему, максималне дужине до 150 редова.Приспјеле кратке приче се не враћају, а најбоље ће одабрати жири Редакције «Сокола».

Радови се шаљу поштом на адресу Српско соколско друштво «СОКО», са назнаком за конкурс за кратку причу часописа «Соко», 73247 Добрунска Ријека-манастир „Светог Николаја“, а крајњи рок за достављање радова је 15. април 2018. године.

Редакција «Сокола» најуспјешније ауторе наградиће: за прво мјесто 200 марака, за друго мјесто 100 марака и за треће мјесто 50 марака.

Уз три награђене Редакција «Сокола» ће одабрати одређени број квалитетних кратких прича које ће бити објављене на страницама часописа.

На конкурсу не могу учествовати чланови Редакције часописа «Соко», а додатне информације у вези са овим конкурсом могу се добити на телефоне: број 058 612-112, 065 431-505 и 065 536-386.

У 2016. години „Соко“ је завршио десетогодишњи циклус кратких прича на тему „ХИСТОС ВАСКРСЕ“, а награђене приче биће објављене у Зборнику током 2018. године.

Славко Хелета