ССД „СОКО“ ПРОСЛАВИЛО КРСНУ СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

 РАЗНОВРСНЕ АКТИВНОСТИ КРОЗ СЕДАМ СЕКЦИЈА

У Народном дому манастира Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда, у недељу 12. маја,  Српско соколско друштво „Соко“ обиљежило је крсну славу Светог Василија Острошког. 

Чин ломљења славског колача, са предсједником друшва Славком Хелетом, обавио је архимандрит Јован Гардовић, духовник Сокола, уз саслужење манастирског братства.

У краткој бесједи архимандрит Јован Гардовић је истакао значај окупљања младих људи, али и старијих, у оваквим друштвима, чијим члановима су манастирска врата широм отворена.

Пригодним програмом представили су се и најмлађи соколаши, чланови Соколове Драмске секције, иначе ђаци подручне основне школе „Вук Караџић“ из Добруна.

Предсједник Сокола Славко Хелета подсјетио је да друштво од 1999. године успјешно наставља мисију Соколског друштва које је давне 1908. године формирано у Вишеграду.

-Соко данас окупља око 200 чланова у седам секција, од којих је најбројнија и по трофејима најуспјешнија спортска фудбалска секција „Бамби-Соко“. Значјне активности постижу и чланови Издавачке, Драмске, Грађевинске, Хуманитарне, Рецитаторске и секције Кућне радиности, која за септембар ове године припрема Први сајам рукотворина, на коме ће уз чланице са својим ручним радовима наступити и вишеградске домаћице, рекао је Хелета, најављујући и скори излазак из штампе Зборника најљепших кратких Васкршњих прича.

Младим глумцима из Добруна уручени су скромни поклони,  дар  Невена Јовановића, хуманитарца из Лондона поријеклом из Горажда.

Славској свечаности, уз чланове Сокола, присуствовао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, бивши славски домаћини, бројни гости и парохијани из Добруднске Ријеке.

Издавачка секција Сокола