У Вардишту одржане Шесте Мале витешке соколске игре 

ВЈЕШТИНЕ МЛАДИХ И СТАРИХ СОКОЛАША  

У организацији Српског соколског друштва „Соко“ и манастира Добрунска Ријека, на спортским теренима Спасилачког центра Србије у Вардишту, одржане су шесте по реду Мале витешке соколске игре, чији је  домаћин био Војкан Крстић, познати хуманитарац из Београда.

Најмлађи соколаши, чланови соколове секције „Бамби-Соко“ из Вишеграда и Драмске секције из Добруна, надметали су се у седам дисциплина, а старији соколаши  у згибовима,

Поздрављајући учерснике, а било их је 63, Славко Хелета, предсједник Сокола је захвалио Војкану Крстићу на домаћинству овогодишњих игара, подсјећајући да је Крстић прије мјесец дана у Вишеграду успјешно организовао хуманитарну акцију на којој је за санацију конака манастира Добрунска Ријека, страдалих у пожару, прикупљено око 26.000 марака.

Учеснике је поздравио и духовник Сокола, архимандрит Јован Гардовић, наглашавајући да су ово праве манифестације које окупљају нашу младост и афирмишу овакве терене, а начелник  општине Вишеград Младен Ђуревић је рекао да ће општина и у будуће подржавати Соколове секције и овакве манифестације најмлађих.

Отварајући овогодишње игре Војкан Крстић је озваничио почетак рада спортсаких терена уз Спасилачки центар Србије у Вардишту, најављујући додатне садржаје и њихово уређење.

 

Пласман по дисциплинама

Такмичари су били подијељени по водовима, са именима славних Срба, а медаље најуспјешнијима уручили су Војкан Крстић, Славко Хелета и Мирјана Александровић.

У штафети златну медаљу су освојили Никола Стојановић, Никола Топић, Лука Ђурђевић и Коста Берјан, сребрне Милош Батинић, Никола Андрић, Сергеј Вуковић и Алекса Шушњар, а бронзане Димитрије Грујић, Миљан Ставњак, Страхиња Батинић и Маша Ставњак.

У дисциплини бацање кугле побједио је Лука Грачанин, други је био Никола Мандић, а трећи Милош Танасковић.                                                                               

Прво мјесто у скоку у даљ освојио је Димитрије Грујић, друго Марко Мићевић, а треће Немања Топић.

У дисциплини трчање у врећама златне медаље су освојили Дуња Грачанин и Давор Јовановић, сребрне Анђела Бован и Лука Пантовић, а бронзане Никола Топић и Никола Виларет.

У борби на брвну побједник је био Иван Благовчанин, друго мјесто је освојио Вук Радојевић, а треће Сергеј Вуковић.

У потезању конопа најуспјешнија је била екипа вода Никола Тесла, испред водова Новак Ђоковић и Алекса Шантић.

Одржано је ревијално надметање најмлађих парова у ношењу лопте, а међу старијим соколашима побједник у дисциплини згибови био је Александар Спасојевић из Рудог, коме је припала награда од 100 Евра.

  

Соколова информативна секција