Активности ССД „Соко“

 

МАЛЕ СОКОЛСКЕ ИГРЕ И ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

 

На сједници Предсједништва Сокола, која је одржана у манастиру Добрунска Ријека, наглашено је да су чланови ове организације имали бројне активности и током љета, посебно спортска секција „Бамби-Соко“.

Договорено је да  „Бамби-Соко“ у недељу, 23. септембра у Вардишту, уз подршку парохије Вардишке, организује традиционални Соколов турнир у малом фудбалу, а да Драмска секција и „Бамби-Соко“ у суботу, 29. септембра код подручне школе у Добруну организују Мале соколске игре.

Истог дана, након игара, учесници ће бити гости хуманитарца Војкана Крстића у Вардишту, на простору гдје се гради спортско рекреациони центар.

Чланове Предсједништва Сокола архимандрит Јован Гардовић је информисао о току обнове и санације конака страдалог у пожару, који је већ покривен и на коме чланови Соколове Грађевинске секције и радници бројних вишеградских фирме интензивно раде.

-Изузетно смо задовољни одзивом вјерника, хуманитараца, предузећа, малих бизнисмена и институција које су већ доставиле, а многе најавиле помоћ у новцу, радној снази или материјалу, а све више нам помоћ стиже и од наших људи широм свијета, нагласио је архимандрит Гардовић.

Одлучено ја да из гранта свих секција СОКО на име санације конака у манастиру Добрунска Ријека уплати износ од 600 КМ.

Информативна секција ССД СОКО