Ученици ОШ „Бошко Буха“ из Штрбаца, и њихове подручне школе из Миоча, Будимлије, Мокронога и Оскоруше, у четвртак 22. септембра 2016. г. Организовали су јесењи излет у Добрунску Ријеку.

У петочасовном боравку на теренима поред Манастира Светог Николаја одржали су низ спортских активности.

У трци на 100 метара у конкуренцији дјевојчица првог и другог разреда поменутих подручних школа побиједила је Марија Милановић, а у конкуренцији дјечака Матеј Јанковић.

У трци ученика трећег и четвртог разреда најбржи су били Јелена Перишић и Никола Арсић, а међу петацима Ђурђица Видаковић и Саша Арсић.

Од ученика шестог и седмог разреда побиједили су Ћировић Јована и Станишић Марко, а осмог и деветог: Андријана Топаловић и Мирослав Буквић.

У малом фудбалу финалне утакмице су одигране између

Миоча – Штрпца     1:0  (шести разред),

Миоча – Штрпца    2:1  (седми разред),

Штрпца – Миоче    3:1 (осми разред),

Штрпца – Миоче   3:2  (девети разред)

Ове активности су искориштене као квалификације за „Соколске игре“ које ће се одржати у суботу 24. септембра у Добруну, код школе „Вук Караџић“ са почетком у 10 часова, тако да су се за ове игре квалификовале екипе Штрбца и Миоче са својим екипама од првог до деветог разреда са по једним чланом из разреда.

Да напоменемо да је на овом излету било преко 120 ђака у пратњи учитеља и наставника. Организатор и вођа посјете је вјероучитељ Марко Марковић.