СПКД ВИШЕГРАД У ЧАСТ СВЕТОГ САВЕ

СВЕТОСАВСКО ВЕЧЕ У АНДРИЋГРАДУ

                               

                    

Вишеград/Андрићград – Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Вишеграда организовалоје 29. јануара у Андрићграду Светосавско вече на коме је бесједу о Светом Сави казивао протојереј ставрофор Рајко Цвјетковић.

Протојереј Цвјетковић истакао је да је Свети Сава инсистирао на просвјети, знајући да само образован човјек може бити користан човјечанству, Српској Цркви и отаџбини. 

У програму су учествовали ученици Средње школе „ИвоАндрић“, рецитатори Основне школе „Вук Караџић“, Дјечији хор „Сунце“ и пјесници Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ из Вишеграда. 

Предсједник Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ Славко Хелета изразио је задовољство због успјешне и веома посјећене Светосавске вечери. 

„Ову свечаност ћемо од сљедеће године, највјероватније, проширити садржајно и бројем учесника и на неки начин направити Светосавски сабор културе у Вишеграду“, рекао је Хелета. 

У оквиру програма, Народна библиотека „Иво Андрић“ прогласила је најактивније читаоце у 2017. години, а тосу Родољуб Кујунџић, пензионер прота Милосав Видаковић, средњошколка Слађана Аврамовић и ученици основне школе Лара и Ђорђе Васиљевић.

                         

СРНА/Јована Боровчанин

Фотографије Бранка Марковић