ПРОМОЦИЈА У БЕОГРАДУ 10. МАРТА

Све запаженија збирка пјесама Ђорђа Вујанића, „На раменима предака“, објављена у издању Дабра и Сокола

ПРОМОЦИЈА У БЕОГРАДУ 10. МАРТА

djordje_plakat

Удружење за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ организује у петак, 10. марта у Београду промоцију збирке пјесама „На раменима предака“, Ђорђа Вујанића, која је објављена почетком 2017. године у издању Издавачке куће „Дабар“, Митрополије дабробосанске, из Добрунске Ријеке и Српског соколског друштва „Соко“ Добрун код Вишеграда. 

Промоција се одржава у Српском културном центру, Скерлићева 12, код Храма Светог Саве, са почетком у 19,00 часова.

У програму учествују: Проф. др Милијана Савић, Руководилац ресора за породицу, брак и васпитање Верског добровољног старатељства Архиепископије Београдско-карловачке, пјесникиња Љиљана Браловић, члан књижевног клуба „Запис“ из Горњег Милановца и Удружења књижевника Србије, а у музичком дијелу програма наступају Ленка и Милица Вујани.

У Дабру и Соколу изражавају задовољство одличним пријемом ове књиге младог књижевника са већ зрелим пјесничким језиком, која је истински путоказ како се чувају наши обичаји и наш језик од заборава и најезде „информатичких навика“ које као вирус погубно дјелују на развој младог човјека.

ЂорђеВујанићјерођен 2005. године у СрпскомСарајеву, а каомалиживиојенаПалама, одаклесародитељимапрекоБеоградадолази у Срезојевацкодрудничко-таковскогкраја у Србији. ПохађаОсновнушколу „ИвоАндрић“ у Прањанима, одјељењеБрезна. ЊеговепјесменаграђиванесунаконкурсуКњижевногдруштва „Запис“ изГорњегМилановца, чијијеодскорачлан, а објављиванесу у дјечијемчасопису „Звонце“ и часопису „Дабар“.

Славко Хелета