ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ,,СРПСКОГ СОКОЛСКОГ ДРУШТВА“

Прошлог викенда 25-26 и 27. маја  чланови Српског Соколског Друшта спортске секције „Бамби-Соко“ по благослову Митрополита Хризостома организовали су екскурзију по светињама Фрушке Горе, као и низ спортских активности.
Кренувши у раним јутарњим часовима прва дестинација био је манастир у ДобрунскојРијеци, гдеје архимандрит Јован Гардовић учинио молебан за почетак путовања.
У манастиру Рача код Бајне Баште  присуствоали смо Архијерејској литургији и учињена је краћа пауза. Следеће одредиште био јеШабац, гдје су биле уговорене утакмице са фудбалским клубом „Феникс“, чијије власник бивши репрезантивац и голман Србије Бојан Јоргачевић.


Након утакмица упутилисмо се у манастир Јазак, где нас је срдачно дочекала игуманија Параскева. Након упознавања кратког историјата манастира поклонили смо се моштимаСв. цараУроша, чије су мошти донесене приликом Прве Сеобе срба. По обиласку манастира завршене су планиране активности.

У суботу посјетили смо спортску академију „Вујадин Бошков“, гдје смо одиграли утакмицеса Ф.К. Војвидина и наши дјечаци су били успјешнији од својих вршњака. Након утакмица обишли смо спортски комлекс који је један од најмодерних у Србији. 
После ручка и кратког предаха упутили смо се у Сремске Карловце. Након обилазка града присуствовали смо вечерњем богослужењу у саборном храму и поклонили се моштима Св. Арсенија Сремца и активости за тај дан су завршене.

У недељу посјетили смо комплекс Националног Савеза Србије у Старој Пазови. Учествовали смо на турниру у Новом Саду гдје су наши дјечаци остварили запажене резултате у веома јакој конкуренцији. Након завршених спортских активности посјетили смо манастир Крушедол и упознали се са богатим историјатом манастира.
На овом путовању учествовло је пет чланова управе, као и 36  дјечака  генерације 2005 и 2007 годиште.

протојереј-ставрофор 
ДраганВукотић

Дабар инфо