Предсједништво Сокола о активностима у 2022. години

Чека се буџетски грант општине Вишеград На првој редовној сједници Предсједништва ССД „Соко“, одржаној у
манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци, констатовано је да су, због Пандемије короне и изостанка гранта из буџета општине Вишеград,у протекле двије године активности седам секције биле сведене на минимум.

-Захваљујући помоћи и разумјевању од стране начелника општине Вишеград, Младена Ђуревића и предузећа „Хидроелектране на Дрини“, као и личних средстава родитеља чланова, успјели смо одржати минимални ниво активности“, рекао је предсједник „Сокола“, Мирослав Вуковић.

У очекивању да ће одборници Скупштине општине Вишеград коначно донијети општински буџет за 2022. години, Предсједништво Сокола је планирало бројне активности по секцијама. Ускоро ће бити објављен традиционални Соколов конкурс за кратку
причу, а уз Славу Сокола организоваће се и традиционална Академија. Након Васкршње туцијаде, за 29. април у Андрићграду најављена је промоција документарног филма о Соколу, а секција кућне радиности уз

Славу општине Вишеград, након двогодишње паузе, организоваће Сајам рукотворина.Како је најављено и активности спортске секције „Бамби-Соко“, Драмске и осталих Соколових Секција, биће на знатно већем нивоу, како је то било до 2019. године.

Славко Хелета