У ВАРДИШТУ ОДРЖАН 21. СОКОЛОВ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР

Побједник 21. по реду Соколовог турнира у малом фудбалу “Драган Грујевић Гага” који је одржан у недељу, 8. августа  на саставцима Рзава у Вардишту је екипа “САЈ” из овог мјеста, која је у финалној утакмици побиједила екипу „УФК“ Црнча, резултатом 5:4.

Предсједник ССД „Соко“ Мирослав Вуковић рекао је да је су за учешће на турниру биле пријављене четири екипе, те да је протекао у фер и коректној борби уз пригодне награде.

„ За најбољег играча турнира проглашен је Мијо Зековић, Лазар Грачанин је био најбољи стријелац, док је за најбољег голмана проглашен Лазар Рацковић“, навео је Вуковић.

Он је додао да је и на овогодишњем турниру одржано традиционално такмичење у навлачењу конопа, гдје су побједници били домаћа екипа из Вардишта.

Признања и награде најуспјешнијим уручио је архимандрит Јован Гардовић, духовник „Сокола.“  

Турнир је одржан у организацији Српског соколског друштва “Соко” Добрун и парохије вардишке, а уз подршку Омладинског фудбалског клуба „Бамби Соко“ из Вишеграда.

Од 2014. године овај турнир има меморијални карактер као знак сјећања на прерано преминулог младића из Вардишта Драгана Грујевића Гагу.

 

Новинар, Бранка Марковић