Турнир у малом фудбалу „Бамби куп“ окупио 450 учесника

На Градском стадиону и у спортској дворани у Вишеграду  одржан је 10. по реду турнир у малом фудбалу „Бамби куп“ који је окупио око 450 фудбалера полетараца из БиХ и Србије.

Прво мјесто у категорији 2012. годиште припало је екипи „Арес“ из Чачка, друго мјесто екипи „Слога“ из Бајине Баште, а треће мјесто екипи „Вранић“ из Ариља.

У категорији 2009. годиште прво мјесто припало је екипи „Црвена звезда“ из Ужица, друго мјесто екипи „033“ из Прибоја, а треће екипи „Арес“ из Чачка.

У категорији 2007. годиште прво мјесто припало је екипи „Бамби Соко“, друго мјесто екипи „Олимп“ са Пала, а треће мјесто екипи „Сутјеска“ из Фоче.

Турнир су отворили начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и хуманитарац и пријатељ Бамбија Војкан Крстић.

Ђуревић је рекао да је из Вишеграда послата лијепа слика која представља нашу будућност, а то су дјеца.

„Ово је једна од манифестација које општина Вишеград са радошћу подржава. Наставићемо тако и у будућности“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да се на овај начин промовише омладина уз коју општина мора бити.

„Као хуманитарац подржавам све ове манифестације као што је овај Бамби куп. Захваљујем се организатору на великом учешћу деце. Деца су наша будућност и ако нема деце нема ни државе“, истакао је Крстић.

Тренер клуба „Вранић“ Дејан Бојић из Ариља рекао је да је организација била изванредна.

„Јако смо задовољни публиком и свим што срећемо. Први пут сам овде и надам се да опет долазимо“, истакао је Бојић.

Предсједник Соколове спортске секције „Бамби Соко“ Александар Говедарица рекао је да је турнир бројем учесника показао колико се труде и раде.

„Лијеп спортски дан, тренери су задовољни. Направили смо добар успјех и све је прошло у најбољем реду“, истакао је Говедарица.

Учешће на турниру узело је 17 клубова, 34 екипе и око 450 фудбалера из БиХ и Србије који су се такмичили у три узрасне категорије: дјечаци рођени 2007.године, 2009. и 2012.године.

Организатор турнира била је Фудбалска секција Српског соколског друштва „ Соко“ – „Бамби Соко“.