Конкурс за кратку причу часописа «Соко» уз 800 година самосталности Српске православне Цркве»  

СВЕТОСАВСКИ ПУТ И ДЈЕЛО

 

Редакција часописа за духовну и културну просвјету «СОКО», Српског соколског друштва «Соко» из Добруна код Вишеграда, уз подршку Издавачке куће „Дабар“ Митрополије дабробосанске, расписује КОНКУРС За кратку причу на тему «800 година самосталности Српске православне Цркве-Светосавски пут и дјело».

На конкурс се примају необјављене кратке приче, чији су  аутори из свих српских крајева.

Кратке приче се достављају у три примјерка потписана шифром, с тим да  посебна коверта садржи рјешење шифре и податке о аутору.

Један аутор може послати највише ДВИЈЕ кратке приче на задату тему, максималне дужине до 150 редова.

Приспјеле кратке приче се не враћају, а најбоље ће одабрати жири Редакције «Сокола».

Радови се шаљу поштом на адресу ССД «СОКО», са назнаком за конкурс за кратку причу часописа «Соко», 73247 Добрунска Ријека-манастир „Светог Николаја“, а крајњи рок за достављање радова је 25. април 2019. године.

Редакција «Сокола» најуспјешније ауторе наградиће: за прво мјесто 300 марака, за друго мјесто 200 марака и за треће мјесто 100 марака.

На конкурсу не могу учествовати чланови Редакције часописа «Соко», а све информације у вези са овим конкурсом могу се добити на телефоне: број 058 612-112, 065 431-505 и 065 536-386.

Издавачка секција „Сокола“ ускоро објављује Зборник најбољих кратких васкршњих прича из предходног десетогодишњег циклуса овог конкурса.  

 

Славко Хелета