Драмска секција ССД “СОКО” Добрун основана је 2000. године, када и “СОКО”. Но, и до тада, тј. од 1996. године, сви тадашњи ученици су били укључени у разне активности које подстичу дјечију креативност. Секција се тада звала Секција етно садржаја. Запажени наступи су били у сарадњи са нашим духовнком, а тадашњим вјероучитељем оцем Јованом Гардовићем, само поводом школске славе Светог Саве у Манастиру Добрун, заједно и са старијим ученицима из парохије.

Веома је занимљиво истаћи да су од оснивања секције сви ученици ОШ “Вук Караџић”, ПО Добрун, без изузетка, истовремено и чланови драмске секције, те да на сваком наступу учествују сви, од првог до петог разреда, као и ученици обухваћени инклузијом, а то није једноставно постићи.SOKOLOVI GLUMCI IZ DOBRUNA

При одабиру садржаја, трудимо се да то буду они, који промовишу љубав, хуманост, врлине нашег народа, а све прожето духовним вриједностима. До сада смо драматизовали много народних прича, као и приче Бранка Ћопића, Десанке Максимовић и других. Често на сцени изведемо музичку драматизацију народне пјесме, народних обичаја, и запјевамо и духовну пјесму прилагођену узрасту.

Обзиром на скромне могућности наше локалне заједнице, ниске критеријуме о култури и очувању традиције, наша секција се може похвалити запаженим активностима, за шта смо захвални “СОКОЛУ”, Манастиру Добрун, матичној школи “Вук Караџић” Вишеград, као и родитељима ученика.

Учествујемо на многим манифестацијама као што су Крсна слава ССД “СОКО”, Васкршња академија, хуманитарни концерти, Дан школе, Мале соколске игре, обиљежавање важних датума и јубилеја као што су 200 година Првог српског устанка и 100 година “СОКОЛА”.

Сваке године носиоци смо Савинданске академије у Манастиру Добрун, а посебно смо поносни на ТВ емисију “Васкрс у Добруну” снимљену 2008. године у којој су учествовали сви тадашњи ученици наше школе.

Од 2012. године обухваћени смо материјалним средствима из буџета “СОКОЛА”, па смо сашили ношње и кулисе што је важан стимуланс за рад који је до тада покретан снагом воље и љубави.

Од оснивања Драмске секције ССД “СОКО” до сада је у њен рад било укључено око 40 ученика, а од 1996. године, још њих 20. Неријетко, наши чланови настављају рад у секцији и по одласку у централну школу.

Руководилац секције

Мирјана Александровић